Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Serpenyők

Rendezés:
A serpenyő, az edények mellett a másik leggyakrabban használt eszköz a konyhában. Óriási a választék, mert eltérőek az igények is. A választékot nem csak a méret, hanem az anyag típusa, vastagsága, és a bevonat is bővíti. Más serpenyőt használunk húshoz, mást tojáshoz, zöldségekhez. Van, aki szívesen kísérletezik, vagy akár már profi módon használja a vasserpenyőt, van aki óvatos és egy jó minőségű bevonatos serpenyő használatával érzi biztonságban magát. Aki gyakran főz, annak több féle is van otthon: kisebb, nagyobb, rozsdamentes, bevonatos, mélyserpenyő, halsütő, wok és palacsintasütő. Nagyon fontos, hogy a serpenyőnek is megvannak a maga igényei. Míg egy rozsdamentes serpenyő nem igényel túl nagy odafigyelést, használat után csak betesszük a mosogatógépbe, és makulátlanul fogjuk kivenni. De ha indukciós tűzhelyen használjuk, bizony a legjobb minőségű serpenyőt is tönkre tudjuk tenni, ha üresen túl terhelést adunk alá. Indukciós tűzhelyen néhány másodpercnél tovább ne melegítsük elő a serpenyőnket, mert eldeformálódik az alja. A vasserpenyőt első használat előtt égessük ki (legjobb ezt szabad téren elvégezni). Mindig alaposan töröljük szárazra használat után, és kevés zsiradékkal kenjük ki, hogy elkerüljük a rozsdásodást. A bevonatos serpenyők használata rendkívül egyszerű, bármit el lehet készíteni bennük, de semmiképpen nem használhatunk fém eszközöket. Mosogatás közben kerüljük a dörzsölést, súrolást, használjunk semleges tisztítószereket. Mivel ezeket nagyon könnyű tisztítani, egyszerűbb, ha kézzel elmossuk és nem tesszük a mosogatógépbe. Tároláskor is tegyünk közéjük konyharuhát, vagy serpenyővédőt, hogy védjük őket a karcolódáskor. A gondoskodást meg fogják hálálni, és hosszú évekig leszenek társaink a konyhában.